Φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στην φιλόξενη Αρκαδική γη.

Η Ένωσή μας ιδρύθηκε το 1996, ως επαγγελματικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα στην Τρίπολη Αρκαδίας και αρχικά ως μέλη μια συστάδα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού.

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η διαρκής συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα στο νομό και η περιορισμένη δραστηριότητα στο δευτερογενή, προσέδωσαν στον τουρισμό και δη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ΄΄ναυαρχίδα΄΄ του, έναν ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική και αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Η Ένωσή μας σήμερα εκπροσωπεί το 40-50% των ξενοδοχειακών μονάδων και το 60-70% των ξενοδοχειακών κλινών του νομού, ένα ισχυρό δυναμικό που μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αναπτυξιακή πολιτική της ευρύτερης περιοχής, αλλά παράλληλα μας δεσμεύει να στεκόμαστε με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική και ελληνική ξενοδοχεία.

Βασικοί στόχοι και δραστηριότητες της ένωσής μας, μεταξύ άλλων, είναι:  - η προώθηση των αιτημάτων των μελών μας και η διαρκής πληροφόρηση και ενημέρωση,  - η ενεργός συμμετοχή μας στη μελέτη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, - η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τα μέλη και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τις τάσεις της τουριστικής αγοράς και τη διαμόρφωση της τουριστικής ζήτησης στην περιοχή, - η εξοικείωση των μελών με τις νέες τεχνολογίες στον τουριστικό τομέα, με στόχο την διείσδυση σε νέες αγορές-στόχους, - η διαφοροποίηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος και η προώθησή του στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά,  - η οργανωμένη προβολή και προώθηση των τουριστικών πόρων του νομού, σε συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, - η μελέτη και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, - η επαγγελματική κατάρτιση και περαιτέρω επιμόρφωση των μελών και των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού.

Η Ένωσή μας, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν από τους πλέον δυναμικούς φορείς ανάπτυξης και ενίσχυσης της τουριστικής επιχειρηματικότητας στην Αρκαδία και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, μέσω της παρούσας ιστοσελίδας, στοχεύει στη μετάδοση έγκυρων, πολύτιμων και επίκαιρων πληροφοριών από και προς τα μέλη του και παράλληλα στην πλήρη και επίκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών για την περιοχή ως τουριστικός προορισμός.

Φιλοδοξία μας είναι ο ιστότοπος αυτός, μέσω της διαρκούς ενημέρωσής του, να αποτελέσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι μια ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσπάθειας για την τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας σας υποδέχεται στην Αρκαδία της αρχαιότητας, του μεσαίωνα, της αναγέννησης και των νεότερων χρόνων.

Σας καλωσορίζει στη γη της άγριας βλάστησης, των αγέρωχων βουνών και των κρυσταλλένιων της νερών.

Σας καλεί να επισκεφθείτε τους παραδοσιακούς της οικισμούς, τα μεσαιωνικά της κάστρα, τα επιβλητικά μοναστήρια της, να γνωρίσετε το τεράστιο φυσικό της μεγαλείο και να απολαύσετε τις αυθεντικές της γεύσεις.

Σας καλεί σε ένα ταξίδι που προκαλεί τη φαντασία, ξυπνά τις αισθήσεις, γαληνεύει την ψυχή και σας μεταφέρει στον κόσμο του ονείρου.

 

Κωνσταντίνος Μαρινάκος
Πρόεδρος Δ.Σ.Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας