Αρχαιολογικά Μουσεία υπάρχουν στο μεσόγειο Άστρος, στην Λυκόσουρα, στην Αλέα Τεγέας, και  στην Τρίπολη.

Υπάρχει επίσης η αρχαιολογική συλλογή της Μεγαλόπολης η οποία περιμένει το νέο της μουσείο, καθώς και η αρχαιολογική συλλογή Δημητσάνας, που στεγάζεται στην Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.

Στο μουσείο Λυκόσουρας μπορείτε να δείτε γλυπτά, επιγραφές, μαρμάρινα και πήλινα αναθέματα διαφόρων τύπων από το Ιερό της Δέσποινας. Στο Μουσείο Άστρους, στεγάζονται κεραμικά ευρήματα και νομίσματα απ' όλη την Κυνουρία, καθώς και αρχιτεκτονικά μέλη από την έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Εύα. Στο Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, μεταξύ άλλων, μπορείτε να δείτε μια υπέροχη συλλογή από αγγεία προερχόμενα από το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο του Παλαιόκαστρου Γορτυνίας (κλειστό τις Δευτέρες).

Σχεδόν σε κάθε ένα παραδοσιακό οικισμό θα βρείτε κι από ένα λαογραφικό μουσείο. Μη το προσπεράσετε, είναι σαν ταινία σινεμασκόπ του παρελθόντος... Μια αρκετά οργανωμένη λαογραφική συλλογή, και σε μικρή απόσταση από Τρίπολη, μπορείτε να δείτε στο Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας.

Ως χώρους ειδικού ενδιαφέροντος προτείνουμε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, το Μουσείο Υδροκίνησης (όπου παρουσιάζεται, πώς ο άνθρωπος, τιθάσευσε το νερό προς όφελός του) και το Εκκλησιαστικό Μουσείο στη Δημητσάνα, καθώς και το Διεθνές Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στον γραφικό οικισμό Ζάτουνα (όπου έζησε ο συνθέτης στα χρόνια της εξορίας του).