Η σκαπάνη εξακολουθεί να δουλεύει ασταμάτητα στην Αρκαδία, φέρνοντας στο φώς αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Είναι πάρα πολλές οι αναφορές για αρχαιολογικούς χώρους που δεν έχουν ανασκαφεί ακόμη. Πρόσφατα με την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού Τριπόλεως - Καλαμάτας, αποκαλύφθηκαν το αρχαίο Παλλάντιο κι ένα Νεκροταφείο κοντά στην Ποταμιά Μεγαλοπόλεως.

Προς το παρόν οι αρχαιολογικοί χώροι που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι: οι χώροι του Αρχαίου Θεάτρου και της Αγοράς, του Ιερού Δέσποινας στην Αρχαία Λυκόσουρα, του Ιερού Διός στο Λύκαιο Όρος, της Μαντινείας<, του Θεάτρου του Ορχομενού, του Ασκληπιείου τηςΑρχαίας Γόρτυνος κοντά στο Λούσιο ποταμό, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Επισκοπής Τεγέας.

Υπάρχουν κι άλλοι ανεσκαμμένοι αρχαιολογικοί χώροι, οι οποίοι δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι ή επισκέψιμοι, όπως της Αφροδίτης Ερικύνης στην Κοντοβάζαινα,  της Ρωμαϊκής Έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στην Λουκού, ο αρχαιολογικός χώρος των Πρασιών του Λεωνιδίου, της Βίγλας στα Πούλιθρα, της ακρόπολης Ελληνικού  και της ακρόπολης Αγίου Ανδρέα στη Βόρεια Κυνουρία, της ακρόπολης και των ιερών της Ασέας και το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο του Παλαιόκαστρου. Διάσπαρτα επίσης στον αρκαδικό χώρο εντοπίζονται μεμονομένα διάφορα μνημεία, όπως για παράδειγμα οι μεταλλουργικοί κλίβανοι στ' Αγιωργίτικα Κορυθίου.

Στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους θα εντοπίσετε κι ένα αντίστοιχο αρχαιολογικό Μουσείο.