Περιγραφή Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Λιμποβίσι, Ελάτη, Βυτίνα
Απόσταση 71 km
Διάρκεια 2:05 h

 

Με εκκίνηση την όμορφη Βυτίνα, μπορείτε να κάνετε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στα έλατα και να επισκεφθείτε τους γνωστότερους ορεινούς οικισμούς του Μαινάλου. Δείτε το χάρτη και την περιγραφή που ακολουθεί.

 

Δημητσάνα: Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Δημητσάνα είναι γενέτειρα του Εθνομάρτυρα Γρηγορίου του Ε' και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, των οποίων τα σπίτια διασώζονται ως σήμερα. Η οικία του Γρηγορίου του Ε΄, έχει μετατραπεί σ' Εκκλησιαστικό Μουσείο. Στη Δημητσάνα θα βρείτε επίσης μία ιδιαιτέρως αξιόλογη Δημόσια Βιβλιοθήκη, που στεγάζει και την αρχαιολογική συλλογή της περιοχής. Επισκεφθήτε το Μουσείο Υδροκίνησης για να δείτε με ποιούς τρόπους τιθάσευε ο άνθρωπος το νερό προς όφελός του καθώς κι έναν αιωνόβιο πλάτανο, κυρηγμένο ως διατηρητέο μνημείο της φύσης. Εάν κατεβείτε στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστορικές Ιερές Μονές Φιλοσόφου, Προδρόμου, Αιμυαλών και Καλαμίου.

Στεμνίτσα: Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφθήτε την εξίσου ιστορική Στεμνίτσα. Εκεί βρίσκεται το πέτρινο κτίριο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας, o πανέμορφος ναός με περίβολο, της Παναγιάς της Μπαφέρως κι ένα Λαογραφικό Μουσείο. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα περίτεχνα κοσμήματα, περπατήστε ως το Ηρώο με την ωραία θέα στον οικισμό, αλλά προς Θεού,  μην ξεχάσετε να φάτε μπακλαβάδες και κανταΐφια από τα παραδοσιακά εργαστήρια...

Λιμποβίσι: Μετά από μία εκπληκτική διαδρομή μέσα στα έλατα θα φτάσετε στο σπίτι των Κολοκοτρωναίων και το Αρκουδόρεμα λημέρι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ελάτη: Σε αυτόν τον παραδοσιακό οικισμό μέσα στα έλατα, θα βρείτε υποδομές για καφέ και φαγητό, καθώς και ένα εργαστήρι ξυλογλυπτικής.