Στον κάμπο της Τεγέας αφθονούσε από παλαιά η παραγωγή σκόρδου. Τον Ιούλιο κάθε χρόνο, γίνεται μία γιορτή στα Λιθοβούνια Τεγέας, αφιερωμένη στο σκόρδο. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά εδέσματα με βάση τις διάφορες ποικιλίες σκόρδου που υπάρχουν.

Ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό έδεσμα στην γύρω της Τριπόλεως περιοχή, είναι το σκόρδο τουρσί, έδεσμα που απευθείνεται σε μερακλήδες καλοφαγάδες.

Το φρέσκο σκόρδο, πιο ελαφρύ, έχει απρόσμενα ευχάριστη γεύση και άρωμα και μην παραλήψετε να το δοκιμάσετε σε ομελέτα.