Στον νομό η αμπελοοινική δραστηριότητα είναι έντονη. Κύρια ποικιλία στον κάμπο της Μαντινείας είναι το μοσχοφίλερο, ποικιλία αναγνωρισμένη από το το 1971 ως ονομασίας προελεύσεως, με αρκετές εξαγωγές στην Ευρώπη. Δίνει εξαιρετικές ετικέτες, λευκές ή ροζέ, που εξάγονται και στο εξωτερικό. Έχει λεπτή γεύση με χαρακτηριστικό ιδίωμα τη φρεσκάδα και την έντονη οξύτητα. Άλλες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι η Ασπρούδα και οι Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Black, Chardonnay, Gewurztaminer, που δίνουν τόσο λευκούς όσο και ερυθρούς οίνους.

Πολύ εύκολα θα εντοπίσετε κάποια οινοπαραγωγική μονάδα, η οποία θα είναι επισκέψιμη (συνήθως κατόπιν συννενοήσεως), προκειμένου να γνωρίσετε τα αμπέλια, τα οινοποιία, τις κάβες και να κάνετε γευστικές δοκιμές. Πολλά από τα οινοποιία αυτά εντάσσονται στο δίκτυο “Οι δρόμοι του κρασιού”, οπότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την σχετική σηματοδότηση. Το Σεπέμβρη, μήνα του τρύγου, οργανώνεται γιορτή του κρασιού, στην Μαντίνεια.

Τους τοπικούς οίνους θα τους βρείτε σε όλες τις κάβες και καταστήματα υπεραγορών της Αθήνας - ακόμη και στο εξωτερικό. Στην Αρκαδία, σε όλες τις κάβες, καταστήματα τουριστικών ειδών, ζαχαροπλαστεία και φυσικά στα εστιατόρια και τις ταβέρνες, για να συνοδεύσετε τα παραδοσιακά πιάτα που προτείνουμε.