Είναι μία σπάνια ποικιλία μελιού, που εξάγεται από ένα μελίτωμα του επίσης σπάνιου Κεφαλληνιακού ελάτου του Μαινάλου. Είναι προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για την ιδιαίτερη γεύση του.

Θα το ξεχωρίσετε από το περλέ κεχριμπαρένιο χρώμα του (σαν καραμέλα λιωμένη) και από το γεγονός ότι δεν κρυσταλλώνει ποτέ, καθώς είναι λιγότερο γλυκό από τους άλλους τύπους μελιού.

Παρόλη τη σπανιότητά του και τη μικρή του παραγωγή, στην Αρκαδία θα το εντοπίσετε εύκολα στην πρωτεύουσα του νομού και γύρω από το Μαίναλο, από τις μεγαλύτερες αλυσίδες υπεραγορών τροφίμων έως και τα μικρότερα παντοπωλεία.

Μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε σε γαλακτοπωλεία  ή ταβέρνες, πάνω σε φρέσκο πρόβειο γιαούρτι...