Με αυτά τα ζυμαρικά μεγάλωσαν γενιές και γενιές Αρκάδων. Παρασκευάζονται από φρέσκο γάλα που αφθονεί στην περιοχή, αλεύρι και αυγά.

Η περιοχή βρίθει από παραδοσιακές βιοτεχνίες παρασκευής, όπου μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες συσκευασίες ή να πάτε τα δικά σας υλικά και να φτιάξετε το δικό σας μίγμα. Στο μίγμα αυτό μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά για μια πιο ιδιαίτερη γεύση, όπως καρότα, σπανάκι, κά – απαντώντας ελληνιστί στα ζυμαρικά της γειτονικής Ιταλίας.

Ένα από τα καλύτερα τοπικά εδέσματα στην Αρκαδία, θεωρείται ο αλανιάρης κόκκορας με χυλοπίτες.